Adana genelinde on beş ilçede tüm cami ve Kur’an Kurslarında açılan yaz kursları başta İl Müftüsü Hasan Çınar olmak üzere, İl Müftü yardımcıları ve ilçe müftüleri tarafından belli aralıklarla ziyaret edilerek yaz kurslarında görev alan din görevlilerine ve Kur'an Kursu öğreticilerine rehberlik yapılarak yaz kuran kurslarının etkinliği ve verimliliği artırılmaya çalışılıyor.

Açılan Kur'an kurslarını yerinde görmek amacıyla İl Müftüsü Hasan Çınar 04 Temmuz 2018 Çarşamba günü Çukurova ilçesine bağlı bazı Kur'an kursları ve camileri ziyaret ederek kursa gelen çocuklarla bir araya gelip kendileri ile bir süre sohbet etti.

Kur’an’la tanışmak, yeni dini bilgiler öğrenmek ve dini açıdan bilgilenmemizi ve sosyalleşmemize katkı sağlaması için yaz Kur'an kurslarının önemli bir fırsat olduğunu söyleyen ÇINAR: “Görüyorum ki sizler bunun farkındasınız. O nedenle bu tatil döneminde bu fırsattan faydalanmak amacıyla camilerimize koşmuşsunuz. Her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. Sizler bu camilerin sesi, neşesi ve mutluluğusunuz. Buraya gelişinizle birlikte camilerimiz daha da güzelleşiyor. Burada bulunuşunuz camilere ayrı bir güzellik katıyor. Aradığınız huzur buradadır. En güzel dostlukların, arkadaşlıkların edinildiği yerlerdir buralar. Bunu iyi değerlendirin.“ dedi.

İl Müftüsü Hasan Çınar’ın değişik zamanlarda yaz Kur'an kurslarına katılan öğrencilerle buluşmaya devam edeceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan