Adana’nın Ceyhan ilçesinde Fahrettin Paşa Kur'an Kursunda eğitim gören minik öğrenciler, Yemen’e destek olmak amacıyla bir etkinlik düzenledi.

Minikler hazırlanan helvaları cuma namazı çıkışında dağıtarak kumbaralarında topladıkları parayı Yemen'e gönderilmek üzere Ceyhan İlçe Müftülüğüne teslim etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Yemen'e yardım amacıyla başlatılan "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyasına destek olan minik öğrenciler biriktirdikleri parayı, kurs öğreticileriyle birlikte İlçe Müftü Vekili Zeyit Sürücü’ye Yemen’e gönderilmek üzere teslim etti.

Müftü Vekili Zeyit Sürücü, duyarlılıklarından dolayı minik öğrenciler ile velilerine teşekkür ederek Türk milletinin her zaman ve zeminde ihtiyaç sahiplerine yardım eli uzattığını söyledi.

Ceyhan’daki Fahrettin Paşa  4-6 Yaş Kur'an Kursunda okuyan öğrencilerin bu davranışının da bunun en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Müftü Vekili Sürücü, insanlığın çetin sınavlardan geçtiği bir çağda minik öğrencilerin sergilediği davranışın çok anlamlı olduğunu kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan