Adana'nın Yüreğir ilçesinde gençlere yönelik yapılan çalışmaları değerlendirmek ve ileriye dönük planlamalar yapmak amacıyla İlçe Müftülüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde istişare toplantısı düzenlendi.

Yüreğir Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleşen istişare toplantısına Müftü Celal Büyük, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, lise ve ortaokulların müdürleri ile gençlere yönelik çalışmalar yürüten öğretmen ve din görevlileri katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan toplantı İlçe Müftülüğü’nün gençlik çalışmalarının anlatıldığı sunumla devam etti.

Sunumun ardından katılımcılara hitap eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, müftülükle bu güne kadar ortaklaşa yapmış oldukları çalışmaları aktardı ve bundan sonraki süreçte de birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

İlçe Müftüsü Celal Büyük ise günümüz dünyasının adeta bir haz ve hız dünyası haline geldiğini ve bu dünyadan en çok gençlerin etkilendiğini söyledi.

Gençlerin haz ve hız dünyasında savrulmalar yaşadığını ifade eden Müftü Büyük,  İlçe Müftülüğü olarak hazırladıkları projelerle bu savrulmadan etkilenen gençlere ulaşacaklarını belirtti. Gençlerin kimlik ve kişilik inşasında kendilerine rehberlik edeceklerini dile getiren Büyük, bu çalışmalarını İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yapacaklarını kaydetti. 

Konuşmaların ardından müftülük tarafından hazırlanan ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte uygulanacak olan gençlere yönelik üç farklı proje üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan