Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Yüreğir Müftülüğü, ilçedeki okullarda Diyanet Gençlik Çalışmaları'na katılan okul temsilcisi gençlerle tanışma ve istişare toplantısı düzenledi. 

Yüreğir Halk Eğitim Merkezi'nin çok amaçlı salonunda düzenlenen programa Adana Müftüsü Hasan Çınar, Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Yüreğir İlçe Müftüsü Celal Büyük, Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kılınç, Yüreğir İlçe Gençlik Spor Müdürü Ekrem Ulu, öğretmenler, öğrenciler ve din görevlileri katıldı. 

Programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Celal Büyük, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan “Gençliğe Değer” projesi kapsamında bugüne kadar ilçe genelinde bulunan bütün okullarda konferans ve sohbetler vesilesiyle gençlerle bir araya gelindiğini belirtti.

Gençlik çalışmalarına gönüllü olarak katkı sağlamak isteyen gençleri tespit ettiklerini ifade eden Büyük, istişare toplantısı sonrasında gençlik çalışmalarının daha da aktif şekilde devam edeceğini söyledi. 

Gençlerin gün içerisinde vakitlerini geçirebilecekleri ve ayrıca kitap okuyabilecekleri “Kitap-Cafe” çalışmalarının da sürdüğünü belirten Müftü Büyük şöyle devam etti:

“Bizler din görevlilerimizle birlikte gençlerimize manevi rehberlik etmek, gelecek düşüncelerinde onlara yol göstermek ve zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları hususunda onlara yardımcı olmak için çalışıyoruz. Bizim derdimiz gençliktir. Değerlerine sahip çıkabilen, Rabbini tanıyan, içinde yaşadığı toplumun derdiyle dertlenebilen ve bu konuda kendisini sorumlu hisseden gençliği hep beraber ortaya çıkarmaktır. Gönül dünyasında fırtınalar kopan gençlerimizin gönüllerine hep beraber dokunacağız. Sizlerle birlikte daha fazla gencimize ulaşacağız.”

Ardından gençlere hitaben bir konuşma yapan Adana Müftüsü Hasan Çınar ise gençleri zararlı alışkanlıklar hususunda uyararak iyi arkadaş edinmeleri ve manevi dünyalarını geliştirici ortamlarda bulunmaları tavsiyesinde bulundu. 

Konuşmaların ardından katılımcı gençler, gençlik çalışmaları konusunda görüş ve önerilerini dile getirdi. 

Program, Müftülük olarak gençlere yönelik yapılması planlanan çalışmaların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan