Adana'nın Pozantı ilçesinde müftülük gençlere yönelik faaliyetlere devam ediyor.

Pozantı ilçesinde Merkez Kaleağası Camii'nde yaklaşık iki yıldır çocuklara yönelik ezan, kamet ve dini eğitimler veriliyor.

Düzenlenen kampanya ve yarışmalarla da çocuklar farklı hediyelerle ödüllendirilip teşvik ediliyor.

Ayrıca Pozantı Müftülüğü tarafından hazırlanan üç yüz soruluk dini bilgiler soru kitapçığı ilçede eğitim gören ortaokul öğrencilerine dağıtılarak onların gerçekleştirilen yarışmaya hazırlanmaları sağlandı. 251 öğrencinin katıldığı yarışma Pozantı Atatürk Ortaokulunda yapıldı.
Pozantı Müftüsü Seyfullah Aruk yarışma ve çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada: “İmanımızdan sonra sahip olduğumuz en değerli varlığımız çocuklarımızdır. Bizler anne babalar olarak millet olarak vatanımızı, milletimizi, dinimizi, bayrağımızı, maddi ve manevi bütün değerlerimizi kendilerine emanet edeceğimiz en önemli varislerimiz çocuklarımızdır. Onları manevi ve ahlaki yönden donanımlı olarak hayata hazırlamak, hepimizin en temel görevi ve ahiretimize yönelik yapacağımız en büyük yatırımlarımızdandır.” değerlendirmesinde bulundu.

Halka yönelik gerçekleştirilecek bir programla dereceye girenlerin ödüllendirileceğini belirten Müftü Aruk, “Yapılan yarışma sonucunda birinciye 500 ₺ ya da bisiklet, ikinciye 350 ₺, üçüncüye ise 250 ₺ verilecek.” dedi.
    

Editör: Mehmet Çalışkan