İftarlarını komşularıyla paylaştılar

Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü tarafından geçen yıl ramazan ayında başlatılan “Yemeğini Evde Pişir Camide Paylaş” projesi bu yıl da devam ediyor.

Proje kapsamında Yüreğir ilçesine bağlı Şehit Erkut Akbay Mahallesi sakinleri, evlerinde pişirdikleri yemeklerini komşularıyla paylaşmak üzere Yeni Mevlana Camii avlusunda iftarda bir araya geldiler.

Yeni Mevlana Camii din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri koordinesinde gerçekleştirilen iftar programına mahalle halkı büyük ilgi gösterdi.

Evlerinde iftar için hazırladıkları yemeklerini komşularıyla paylaşmak üzere bir araya gelen mahalle sakinleri, iftar öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan ilahileri dinleyerek yapılan dualara âmin dediler.

İftar öncesi mahalle sakinlerine hitap eden Yüreğir Müftüsü Celal Büyük, şunları kaydetti:

“Ramazan ayı bizi birbirimize yaklaştıran, gönüllerimizi bir araya getiren ve kardeşliğimizi güçlendiren bereketli bir aydır. Ayrıca bu ayda kurulan iftar sofraları vesilesiyle insanlar birbirlerine yaklaşmakta ve böylece aralarında sevgi ve muhabbet oluşmaktadır. Ramazan ayının daha çok sosyal yönüne dikkat çekmek üzere geçen yıl İlçe Müftülüğü olarak bir proje başlatmıştık; ‘Yemeğini Evde Pişir Camide Paylaş’ adını verdiğimiz bu proje ile mahalle halkımız iftar için evlerinde pişirdikleri yemeklerini mahalle halkı ile paylaşmak üzere mahalle camimizin avlusunda bir araya gelmekte böylece hem yemeğini komşularıyla paylaşmakta hem de çeşitli sebeplerden dolayı birbirlerini göremeyen mahalle halkı bu vesile ile bir araya gelmektedir. Geçen yıl ilk defa uyguladığımız bu proje ilçe halkı tarafından büyük bir takdirle karşılanmış ve bu yılda devam etmiştir. Bu vesileyle bu gün bu programda emeği bulunan cami görevlilerimizi ve Kur'an kursu öğreticilerimizi tebrik ediyorum.”

Mahalle sakinlerinin iftar buluşmasına Yüreğir Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan