Üniversite eğitimi için Türkiye’ye gelen 24 yaşındaki Slovakya vatandaşı Patrik Bandür, Çukurova İlçe Müftülüğünde düzenlenen törenle Müslüman oldu ve “İlbey” adını aldı.

Hristiyan olan Bandür, Müslüman arkadaşlarının yaşantısından etkilenerek İslam dinini araştırmaya başladı.

Adana'da İslam dini ile ilgili bilgiler alan Bandür, Müslüman olmaya karar verdi.

Çukurova Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirten Patrik Bandür, için Çukurova Müftülüğünde “İhtida Merasimi” düzenlendi.

Merasime İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Çukurova Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman ile din görevlileri ve Müftülük personeli katıldı.

İlçe Müftüsü Demirlenk’in yardımlarıyla Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman Slovakya vatandaşı Patrik Bandür, “İlbey” ismini aldı.

Müftü Demirlenk; “Siz İslam’ı hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Bizler de burada ikrarınıza şahit olduk, mübarek olsun. Şimdi İslam’a göre hayatınızda bütün kirlerden arınmış, tertemiz yepyeni bir sayfa açtınız. Müslüman olduğunuz andan itibaren geçmiş günahlarınızı Allah Teâlâ’nın bağışladığını yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bildirmekte ve Peygamber Efendimiz (s.a.s) müjdelemektedir. Biliniz ki insanların günahlarını sadece Yüce Allah affeder. Sadece O’na yönelerek tövbe edilmeli ve bağışlanma dilenmelidir. Dualarımızı, tövbelerimizi kabul edecek olan yalnızca Rabbimizdir. Bizler bütün söz ve davranışlarımızdan Allah’a karşı sorumluyuz ve bunların hesabını O’na mutlaka vereceğiz.” dedi

İlbey’in Müslüman oluşuna şahitlik eden Prof. Dr. Mehmet Ali Kirman ise İngilizce yaptığı konuşmasında, İslam’ın barış, kardeşlik ve huzur dini olduğunu belirterek; “Bu kardeşimiz kendi özgür iradesiyle Müslüman olmayı tercih etti. Kendisini tebrik ediyorum.” ifadesini kullandı.

İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, Müslüman olan İlbey’e “İhtida Belgesi” ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığınca yayınlanan İngilizce Kur’an-ı Kerim meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Müslüman olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirten Slovakyalı İlbey Patrik ise “bir süredir İslam dinine ilgi duyduğunu, araştırma yaptığını, Müslümanlığı benimsediğini ve tüm kalbi ile Müslümanlığa inandığını” söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan