Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde koronavirüsle sahada mücadelede eden din görevlileri, vatandaşlara destek olmaya devam ediyor.

Feke İlçe Müftülüğüne bağlı Yeşil Düşmüş Mahalle Camii İmam Hatibi Ali Aktürk, evinde eşi ile birlikte gönüllü olarak maske üretiyor.

Feke Halk Eğitimi Müdürlüğü ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı iş birliğinde Halk Eğitim Merkezi'nden temin ettikleri malzemelerle üretilen maskeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı yetkilileri tarafından kurumlara ve vatandaşlara ücretsiz dağıtılıyor.

Koronavirüsle mücadelede Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında vatandaşlara hizmet eden din görevlileri, bir taraftan da vatandaşların tadilat - tamirat gibi işlerinde gönüllü olarak yardımcı oluyor.

Salgınla mücadelede din görevlilerinin özverili bir şekilde çalıştığını belirten İlçe Müftüsü Aziz Aktan; "Bütün din görevlisi meslektaşlarımızdan Allah razı olsun. Cenab-ı Hakk kardeşlerimizin bu insani hizmetlerini ibadet kabilinden makbul eylesin." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan