Adana Kozan İlçe Müftülüğü bünyesinde hizmet veren din görevlileri, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" kampanyası kapsamında maaşlarını mağduriyet yaşayan ailelere bağışladı.

Koronavirüs salgınından etkilenen ailelere destek olmak amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Biz Bize Yeteriz Türkiyem" sloganıyla başlattığı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın ise "Maaşını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" çağrısıyla destek verdiği yardım kampanyasına, çok sayıda din görevlisi maaşını bağışlayarak destek oldu.

Bu kapsamda Kozan İlçe Müftülüğü din görevlileri, kampanyaya maaşlarını bağışladı.

Kozan Müftülüğü din görevlileri, toplumsal yardımlaşma ve dayanışma duygusunu canlı tutmak, mağdur olan vatandaşlara destek olmak ve tüm dünyada yaşanan salgın karşısında ihtiyaç sahibi vatandaşların  yanında yer almak amacıyla başlatılan yardım kampanyasına, hem sahada aktif bir şekilde hizmet vererek hem de maaşlarını bağışlayarak destek oldu.

İlçe Müftüsü Celil Karaca; "İnfak ve paylaşma bilinci müminin en önemli vasıflarından biridir. Böylesi zor zamanlarda imkânı olan mümin kardeşlerimiz yalnızca zekât vermekle yetinmeyip infak anlayışıyla hareket etmeli ve Yüce Allah’ın kendisine lütfettiği malını başkalarıyla cömertçe paylaşmalıdır. İşte bu iyilik hareketi kardeşlik, yardımlaşma ve dayanışma ruhunu güçlendirecek, sıkıntıları hafifletecek, bela ve musibetlerin kalkmasına vesile olacak, toplumsal dayanışmaya büyük katkıda bulunacak, kuşkusuz malını bereketlendirecek, nefsini yüceltip arındıracak ve kalbini huzurla dolduracaktır." ifadelerini kullandı.

Müftü Karaca şöyle devam etti:

"Diyanet camiası olarak topluma örnek olma noktasında Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyarak ve Diyanet İşleri Başkanımızın kampanyaya tüm kurum çalışanlarının destek vereceğine inandığını dile getirmesi üzerine; 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' başlıklı Milli Dayanışma Kampanyası'na gönüllü olarak bağışta bulunan din görevlilerini, duyarlı davranışlarından dolayı tebrik ediyorum. Bu sıkıntılı günleri atlatabilme, işini aşını kaybeden, nafaka temininde sıkıntı yaşayan kardeşlerimizin gönlüne dokunabilme adına başta şahsım olmak üzere, tüm halkımızı bu gönül kervanına katılmaya davet ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan