Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde ve "65 Yaş Üstü Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında koronavirüsle sahada mücadele eden Seyhan İlçe Müftülüğü din görevlileri, yaşlı ve hasta vatandaşlara umut oluyor.

Seyhan İlçe Müftülüğü bünyesinde vatandaşa hizmet eden din görevlileri, bir yandan ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşarken diğer taraftan Milli Dayanışma Kampanyası'na maaşlarıya destek veriyor.

Milli Dayanışma Kampanyası'na maaşlarıyla destek olan din görevlileri, görev yaptıkları mahallelerde vatandaşları ziyaret ederek, kampanyaya destek olmak isteyenlere de rehberlik ediyor.

Sağlık çalışanlarına destek ziyareti

Koronavirüsle mücadelede topluma maddi manevi rehberlik eden din görevlileri, salgında en ön safta yer alan sağlık çalışanlarına destek ziyaretinde bulundu.

Seyhan Müftülüğüne bağlı Karabucak Kur’an Kursu öğreticileri, Seyhan’daki hastaneleri ziyaret ederek evlerinde hazırladıkları yiyecekleri sağlık çalışanlarına ikram ettiler.

Ziyarete dair Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman; "Din görevlilerimizce yapılan bu destek, fedakâr sağlık çalışanlarımıza moral olmuş, sağlık çalışanları da Diyanet camiasına bu ziyaretten ve hatırlanmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ve teşekkürlerini ifade etmişlerdir." dedi.

Vefa Destek hattını arayarak uçurtma isteyen çocuğun talebi, din görevlilerince yerine getirildi.

"Dün gökyüzünde uçurtma görünce kendisi de isteyen oğlumun ısrarına dayanamayıp Vefa Destek ekibini aradım ve uçurtma talep ettim." diyen anne; "Seyhan Müftüsü Mehmet Yaman hocamız bizimle irtibata geçerek en kısa zamanda uçurtmanın elimize ulaşacağını söyledi. Hemen ertesi sabah Mahmudiye Külliyesi Fetih Camii İmam Hatibi Hüseyin Köse hocamız elinde uçurtmayla geldi ve oğlum Aytaç’ın gönlünü fethetti. Çocuğumuz mahallemizin camisinin hocasının elinden uçurtmayı alınca çok mutlu oldu. 'Anne camiye gidelim, hoca amcaya gidelim' diye beni camiye gitmeye zorlamaya başladı." ifadeleriyle memnuniyetini dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan