Koronavirüsle mücadelede 81 ilde vatandaşın hizmetinde olan din görevlileri, Ramazan ayında mesai mefhumu gözetmeksizin ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşuyor.

Bu kapsamda Hakkari Müftülüğü din görevlileri, Ramazan ayında gündüzleri "Vefa Sosyal Destek Grubu" çalışmaları kapsamında hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor, iftar ve sahur arasında ise ihtiyaç sahibi ailelere yardım paketleri dağıtıyor.

Ramazan gecelerinde "iyilik" ayakta olan din görevlileri, Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi ile İl Müftülüğü iş birliğinde hazırlanan Ramazan yardım paketlerini, ihtiyaç sahibi ailelere kendi araçlarıyla ulaştırıyor.

Türkiye Diyanet Vakfı Hakkari Şubesi ile İl Müftülüğü iş birliğinde ve hayırseverlerin desteğiyle hazırlanan, içerisinde temel gıda malzemeleri ile çocuklar için Diyanet yayınlarından kitap ve dergilerle birlikte oyuncakların yer aldığı Ramazan kolilerini ihtiyaç sahibi ailelere dağıtan din görevlileri; "halka hizmet Hakk'a hizmettir şiarıyla severek bu hizmeti yaptıkları için yorulmadıklarını, ihtiyaç sahibi ailelerden aldıkları duaların kendileri için yeterli olduğunu, Diyanet'e duyulan güven ve memnuniyetin ise mutluluklarına vesile olduğunu" belirtiyorlar. 

Yapılan çalışmalara dair açıklamlarda bulunan İl Müftüsü Faruk Gürbüz ise "Salgın başladığından bu yana bütün görevlilerimizle vatandaşa hizmet için sahadayız. Müftülük olarak bu hizmette ön safta olmanın gayreti içerisindeyiz. Görevlilerimizle birlikte mahallelerde tarama yaparak en çok ihtiyacı olan ailelerden başlamak üzere imkânlarımız nispetinde ihtiyaç sahibi herkese ulaşmaya, ihtiyaçlarını gidermeye, maddi desteğin yanında manevi destek vermeye çalışıyoruz. Salgın devam ettiği müddetçe vatandaşlarımızı evde kalmaya, Kur’an-ı Kerim başta olmak üzere kitap okumaya, aile bireyleri ile birlikte sosyal mesafeyi korumak kaydıyla evleri camiye çevirmeye ve İslam aleminin huzuru ile virüs salgının bitmesi için bol bol dua ve niyazda bulunmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan