Çukurova Müftüsü Hüseyin Gün, bu sene Kurban Bayramı’nda vekaletlerde artış olduğunu belirtti.

Ülke genelinde 420 bin civarında vekâlet alındığını söyleyen Müftü Gün, “Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile başlatılan Vekaletle Kurban Organizasyonuna halkımız büyük teveccüh gösterdi. dedi

“Çukurova’da Geçen Yıl ki Vekaletin nerede ise 3 katı gibi bir rakama ulaşıldı.

Geçen seneye oranla vekâletin 3 kat artığını vurgulayan Müftü Gün, “Biz de Çukurova ilçe müftülüğümüz personeli, cami ve Kuran Kursu Öğreticilerimiz, büro personelimiz, TDV İl ve ilçe vakıf görevlileri ile özel bir gayretin içerisine girdik. 

TDV'nin bu yılki kurban temasının "Kurbanını Paylaş Kardeşinle Yakınlaş" olduğunu kaydeden Müftü Gün, "Çukurova’daki kardeşlerini unutmayan ve onlara kurban etlerini gönderen hayırseverlere, TDV görevlilerine ve kurban etlerini vatandaşlara ulaştıran din görevlilerine teşekkür ediyorum. Çukurova olarak her yıl kendi performansımızı bir önceki yıla göre daha da artıracağız inşallah" dedi.

Ayrıca TDV Çukurova Şubesince vekalet yoluyla kesilen 84 küçükbaş kurban eti, 168 aileye dağıtıldı.

Kurbanlar, TDV ve Müftülük görevlileri gözetiminde mezbahane de kesildi. Paylara ayrılan kurban etleri, TDV ve din görevlileri tarafından daha önce adresleri tespit edilen yardıma muhtaç ailelere ulaştırıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan