Tüm dünyada etkisini sürdüren yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığınca Kur'an kurslarında yüz yüze eğitime ara verilmesinin ardından 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında da uzaktan eğitime geçildi.

Uzaktan eğitimlerin sürdürüldüğü adreslerden biri de Çukurova Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş grubu Kur’an kursları oldu. 

Çukurova İlçe Müftülüğü koordinesinde eğitim faaliyetlerini uzaktan eğitim metoduyla sürdüren Kur'an Kursu Öğreticileri, öğrencilerin aileleriyle görüntülü olarak görüşüyor, bir taraftan ailelere moral ve motivasyon sağlarken diğer yandan ailelerin de katılımıyla çocuklarla çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyor.

Kur'an kurslarında eğitimlerin uzaktan eğitimlerle çevrimiçi olarak devam ettiğini belirten İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk,  uzaktan eğitimler kapsamında öğreticilerin öğrencileriyle iletişime geçtiğini, birçok aktivitede bulunduklarını, velilere eğitici oyun ve aktivite tavsiyeleriyle çocukların bu süreci daha verimli geçirebilmelerine katkıda bulunduklarını kaydetti.

Öte yandan personel toplantıları ile hizmet içi eğitimlerin de dijital platformlardan yürütüldüğünü kaydeden İlçe Müftüsü Demirlenk, "Özellikle müftülük gibi personel sayısının yoğun olduğu kurumlarda internet üzerinden yapılan toplantı ve görüşmeler büyük bir kolaylık sağlıyor. Bu çerçevede sosyal medya üzerinden gerek personelimizle toplantılar yapmakta gerekse çevrimiçi vaaz ve konferanslarla vatandaşlarımıza ulaşmaktayız. Bu noktada emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.

Müftü Demirlenk, Çukurova Müftülüğünün ev sahipliğinde İlk kez Saimbeyli, Tufanbeyli, Karataş, İmamoğlu ve Yumurtalık ilçe Müftülüklerinde görevli ihtiyaç odaklı ve 4-6 Yaş Kuran kursu öğreticilerine yönelik çevrimiçi (online) “Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenlendiğini aktardı.

Editör: Mehmet Çalışkan