Çocuk evlerinde kalan çocuklardan müftülüğe ziyaret

Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi (ÇEKOM) Sevgi Evleri’nde kalan çocuklar, Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk ile bir araya geldiler.

Ziyarete ÇEKOM Müdürü Fatih Ataş, ÇEKOM’da görevli Müftülük personeli ile öğretmenler de eşlik etti.

Çocuklarla tek tek ilgilenen Müftü Kadir Demirlenk, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şöyle konuştu:

“Çocuk evlerimizden gelen yavrularımızın Müftülüğümüzü ziyaret etmelerinden dolayı çok memnun olduk. Merak ettikleri her şeyi rahatlıkla sorma imkânı buldular. Çukurova Müftülüğü olarak Çocuk Evleri’nde kalan yavrularımızın her zaman yanında olduğumuzu dile getirdik. Ziyaretlerin sürekli devam etmesini arzu ediyoruz.”

Peygamber Efendimizin (s.a.s.) yetime verdiği öneme dikkati çeken Müftü Demirlenk, çocukları hem Allah’ın hem de toplumun emaneti olarak gördüklerini, Müftülük olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getireceklerini kaydetti.

- Çocuklar yarınlarımızın ümididir, çocuklarımız emanettir, emanetleri iyi korumalıyız

“Yarınlarımızın ümidi, güvencesi olan çocuklarımız için çalışmaya devam edeceğiz.”  ifadesini kullanan Demirlenk; kimsesiz ve yetim çocuklara kol kanat geren, onlara güzel ve huzurlu ortam sağlayan herkese teşekkür ederek Çocuk Evleri’nde kalan çocuklara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından hediyeler verdi.

ÇEKOM Müdürü Fatih Ataş ise son zamanlarda Diyanet İşleri Başkanlığının Çocuk Evleri’nde kalan çocuklara olan desteğini yakinen hissettiklerini belirterek; ifade “Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Türkiye genelinde düzenlenen Sevgi Evlerinde Kalan Çocuklara Yönelik Umre Ödüllü Bilgi Yarışması’na kurum olarak katıldık ve ÇEKOM’dan bir kadın bir erkek olmak üzere 2 öğrencimiz İl birincisi olarak umre mükâfatı kazandı.” dedi.

Çukurova Müftülüğü çocukları ödüllendirdi

Öte yandan yarıyıl tatilinde camiye gelerek vakit namazlarını cemaatle kılan çocuklara Çukurova İlçe Müftülüğü çeşitli hediyeler verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının ara tatilde ülke genelinde başlattığı, “Camiye Koşuyoruz, Namazla Buluşuyoruz” projesi kapsamında Çukurova İzzettin İsmail Gözübatık Camii’nde namazını cemaatle kılan çocuklara yönelik tatil boyunca birçok etkinlik düzenlendi.
Yarıyıl tatili sonunda camiye gelen çocukları ödüllendirmek amacıyla düzenlenen programda konuşan İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk, “Bu proje ile çocuklarımız camiyi daha da sevecek, cemaatle namaza daha da alışacak. Ben özellikle gayretlerinden, hassasiyetinden dolayı İmam Hatibimiz Alişadi hocamıza, Muhtarımıza, çocuklarımıza ve ailelerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

İzzettin İsmail Gözübatık Camii İmam Hatibi Alişadi Özdoğan ise “Diyanet İşleri Başkanlığımız koordinesinde başlatılan bu uygulama çok güzel oldu. Çocuklarımız geleceğimizin teminatıdır. Özellikle yavrularımızı sabah namazında aramızda gördüğümüz zaman hem duygulanıyoruz hem de mutlu oluyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yarıyıl tatilinde namazlarını camide cemaatle kılan çocuklardan Çınar Eren Yener, “Tatil süresince camiye geldik ve Cami Hocamız bazen bize hediyeler verdi. Namaz kıldık, sureler okuduk. Sureleri ve duaları okuyunca Hocamız bize puan verdi. Her vakit burada namaza geldik. Buraya geldiğim için çok mutluyum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan