Ceyhan İlçe Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Ceyhan Şubesi iş birliğinde ve hayırseverlerin desteği ile 10 bin 643 metrekare alan üzerine inşa edilen "Hafızlık Külliyesi ve Gençlik Merkezi" ana binası içerisinde; öğrencilerin yatılı olarak eğitim alabilecekleri, 250 kişi kapasiteli Kur'an kursu sınıfları ve yatakhaneleri, 4-6 yaş Kur'an kursu sınıfları, 320 kişilik konferans salonu, el becerisi ve sanatsal faaliyetler için özel atölyeler, yemekhane, mescit, kütüphane, toplantı ve dinlenme salonları bulunuyor.

Okullar bölgesinde yükselecek olan projede 4 katlı bir "Gençlik Merkezi" binası da planlandığını kaydeden İlçe Müftüsü İbrahim Memiş, "Gençlik Merkezi'nde bölgedeki gençler için Kur'an-ı Kerim ve Arapça kursları, sohbetler, manevi rehberlik ve dini danışmanlık faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca gençlerimiz okuma salonlarında kendilerine rahatça vakit ayırabilecek, Başkanlığımızın yayınlarına kolayca erişebilecek ve derslerini çalışabilecek. Bu faaliyetlerin yanı sıra İlçe Gençlik Koordinatörlüğümüz tarafından ofisler kurularak, gençlerin ilgi alanlarını tespit edecek, onlara yönelik seminerler, konferanslar ve kurslar düzenleyeceğiz." dedi.

Gençlerin sportif faaliyetlerden geri kalmamaları için külliye bahçesine spor alanları yapacaklarını sözlerine ekleyen Müftü Memiş, 4-6 yaş grubu miniklere yönelik oyun alanlarının da yer alacağını söyledi.

Editör: Mehmet Çalışkan