Diyanet İşleri Başkanlığınca çocukların, inanç ve medeniyet değerleri ekseninde yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla başlatılan "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi Adana İl Müftülüğü tarafından hayata geçirildi.

Ulu Camii’nde gerçekleştirilen programda çocuklar bir araya geldi.

Sabah başlayan programda cemaatle saf tutan çocuklar, sportif faaliyetlerden kadim oyunlara kadar çeşitli etkinliklere katıldı.

Çocuklarla bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur." dedi.

Müftü Taşcı, "Ailemizin göz bebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak hem ebeveynlerin hem de din görevlileri olarak bizim vazifemizdir.  Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Bu şuurla hareket eden din görevlilerimiz, İl Gençlik Koordinatörlüğümüzün planlamasıyla her bir yavrumuzla ilgilenerek kahvaltı, spor etkinlikleri, maneviyat atölyeleri, cemaatle namaz, şehitlik ziyareti ve müze gezisi gerçekleştirmiştir. Her bir görevlimize teşekkür ediyor, çocuklarını bizlere emanet eden anne ve babalarını tebrik ediyorum." şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan