Adana İl Müftülüğü tarafından Alkol ve Madde Tedavi Merkezi’nde (AMATEM) gerçekleştirilen ve salgın nedeniyle ara verilen seminerler yeniden başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan ve hastanelerde manevi destek hizmeti sunmanın önünü açan işbirliği protokolü çerçevesinde, Adana İl Müftülüğü, AMATEM'de kalan hastalara ve personele yönelik çeşitli seminerler düzenledi.

İl Müftüsü, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri ve alanında uzman personel tarafından verilen ve üç yıldır devam eden ancak salgın nedeniyle ara verilen "Manevi Rehberlik - Değerler Eğitimi Seminerleri" yeniden başladı.

Bu kapsamda düzenlenen seminerde konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, “Hepimiz beşeriz. Hayat serüvenimizde zaman zaman hatalarımız olur. Bu beşer olmamızın da bir özelliğidir. Önemli olan bu hatamızı fark ettiğimizde, hemen ihlaslı bir kalp ile ellerimizi duaya açmalı, bizleri yaratan, yaşatan, rızıklandıran, şifa veren Rabbimize tövbe ederek bir daha yapmayacağımıza dair söz vermeliyiz. Ayrıca tedavi sürecinden sonra da arkadaş seçimine çok dikkat etmeli ve geleceğimiz için Allah’ın rızasını kazanacak güzel bir başlangıç yapmalıyız.” dedi.

İl Müftüsü Çınar, katılımcılara Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından çıkan çeşitli kitaplar takdim etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan