Adana il ve ilçe müftülüklerine bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimi alan 172 öğrenci mezun oldu.

Öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etmek üzere tören düzenlendi.

Sabancı Merkez Camii’nde düzenlenen törene Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, Osmaniye İl Müftüsü Ali Çakmak, ilçe müftüleri ve din görevlileri ile hafızlar ve davetliler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından konuşan Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Şahin, Kur'an'ı ezberlemenin önemine değinerek hafızların gelecekte toplumun önderleri, manevi kuvvetleri olacağını ve Kur'an'ın sadece ezberlenmesiyle kalınmayıp manası üzerinde de tefekkür edilmesiyle Kur'an'ın hayat nizamı olarak hayatn tüm alanlarına hakim kılınması gerektiğini söyledi.

Hafızlığın bir sefer olduğunu kaydeden İl Müftüsü Dr. Hasan Çınar, "Hafızlık bir seferdir. Öyle ki bu sefer Kur’an’a, vatana, millete, bayrağa ve en önemlisi de Rabbimizedir. Bu vesileyle hafızlık seferine çıkan hafızlarımıza, onlara rehberlik eden ve yetiştiren hocaları ile ailelerine teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 

Seyhan İlçe Müftüsü Mehmet Yaman ile Çukurova İlçe Müftüsü Kadir Demirlenk de birer konuşma yaparak hafızları tebrik etti.

Konuşmaların ardından Seyhan İlçe Müftülüğü ve Çukurova İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 172 öğrenciye hafızlık belgeleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Merasim, hafızların Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan