İlk başta 40 bin civarında personele "Temel Aile Bilinci Eğitmi" semineri vermeyi hedefleyen ve projelendiren Diyanet İşleri Başkanlığı, ikinci aşamada eğitim verdiği personelin de katılımıyla bir milyondan fazla kişiye ulaşmayı planlıyor.

Proje kapsamında Ankara Yenimahalle İlçe Müftülüğünde Kur'an kursu öğreticilerine yönelik, Uzman Vaiz Münevver Serim Güngör ve Vaiz Nuray Kurt tarafından “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlendi.

Yenimahalle Müftülüğü konferans salonunda gerçekleştirilen seminer programının açılışında konuşan  İlçe Müftüsü Sinan Kazancı: “Diyanet İşleri Başkanlığımız her konuda olduğu gibi aile konusunda da  bir çok faydalı faaliyet ve eğitim seminerleri gerçekleştirmiştir.

Bugün burada başlattığımız, üç gün sürecek olan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” seminerlerinden azami derecede istifade ederek siz değerli hocalarımız vasıtasıyla mahallelerimizde hanım kardeşlerimize, ailelere ulaşmalı ve toplumun temelini oluşturan aileyi bilinçlendirme ve güçlendirme noktasında elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.“ diyerek bu tür seminerlerin hayırlar getirmesini temenni etti. 

Açış konuşmasının ardından Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizlerinden Münevver Serim Güngör ve Nuray Kurt tarafından, Ailem ve Ben, Ailemin İletişim Dili, Ailemde Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Yaşlı Var ve Akrabalarım Var başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan