Rize İl Müftülüğü tarafından 2023 yılında hacca gidecek vatandaşlara yönelik "Hac Eğitim Seminerleri" gerçekleştirildi.

İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenen kurs, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Rize’de-hacı-adaylarına-seminer02

Açış konuşmasında İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "İlimizden 2023 yılında hacca gidecek hacı adaylarımız için Merkez başta olmak üzere Çayeli ve Ardeşen ilçelerimizde hac eğitim seminerleri düzenliyoruz. Eksiksiz bir hac ibadeti için hac öncesi eğitim seminerleri son derece önemli. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığımızdan gelen talimatlar çerçevesinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Hacılarımız yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor. Ben şimdiden hacca gidecek hacı adaylarımızın, mebrur bir hac yapmalarını, gidemeyip bekleyen kardeşlerimizin de en kısa zamanda gitmelerini Yüce Rabbimden niyaz ediyorum." diye konuştu.

Seminerde, Çakmakçı, "İbadet Bilinci ve Hac İbadeti" ile "Ana Hatlarıyla Hac ve Umre Menasiki" konularında sunum gerçekleştirdi.

İl Müftü Yardımcısı Abdullah Köseoğlu "Hac Yolculuğuna Çıkmadan Önce Maddi ve Manevi Hazırlık" ile "İbadet Gereği Olarak Bir Arada Yaşama Bilinci", İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir "Kadınlara Özgü Konular", Dr. Süleyman Mert Kepenek "Temel Sağlık Bilgileri", Şube Müdürü Hayrullah Küçük "Hz. Peygamber, Mescidi Nebevi ve Medine", Vaiz Akif Köse ise "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamları" konularında hacı adaylarını bilgilendirdi.

Editör: Ammar Esenkal