Rize İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Rize Şubesi tarafından, geliri Filistin'e bağışlanmak üzere hayır çarşısı düzenlendi.

Rize Gülbahar Mahallesi Merkez Camii bahçesinde düzenlenen hayır çarşısının açılışı İl Müftüsü Naci Çakmakçı tarafından dualarla gerçekleştirildi.

rize_kermes_2

İl Müftüsü Naci Çakmakçı açılışta gerçekleştirdiği konuşmada, "Filistin’deki mazlum kardeşlerimize dualarımızla destekte bulunduğumuz gibi hayır çarşımızdan elde edeceğimiz gelirle de onların maddi ihtiyaçlarını karışlamak için seferber olduk. İşgalci İsrail’in yaptığı zulmü görüyoruz. Yüce Allah orada şehit olan kardeşlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Mekanlarını Cennet eylesin. Bizlere de birlik, beraberlik, kardeşlik duyguları içerisinde yaşamayı ve daha çok destek olmayı nasip eylesin. Dünyanın neresinde zulme uğrayan kardeşlerimiz varsa Rabbim hepsinin yardımcısı olsun. Bu organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kollarımıza, personelimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, öğrencilerimize ve hayırsever insanlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

rize_kermes_4

İl Müftü Yardımcısı Tuğba Kişmir ise, "Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi Kadın Kolları olarak gönüllülerimizle birlikte bir hayır kermesi tertip ettik. Kermesimiz Gülbahar Mahallesi Merkez Camii bahçesinde 3 gün sürecek. Kur’an kurslarımızdan ve vatandaşlarımızdan gönüllü kardeşlerimiz her türlü yardımı bize sağlıyorlar. Burada satışa sunduğumuz çeşitli ikramlarımız, çeyizlerimiz ve Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Türkiye Diyanet Vakfımızın yayınlarıyla halkımızın hizmetindeyiz." dedi.

rize_kermes_3

Açılış programına Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İdris Altuntaş ve hayırsever vatandaşlar katıldı.

Editör: Rize Müftülüğü