Rize İl Müftülüğü, kentteki esnafla tanışmak ve kaynaşmak amacıyla Cuma günleri ve muhtelif zamanlarda gerçekleştirdiği esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Ziyaretlere İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın yanı sıra din görevlileri, gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar da katılıyor.

esnaf_ziyaret_rize_2

Ziyaretlerde esnafın Cuması tebrik ediliyor, hayırlı, bol ve bereketli kazanç dileklerinde bulunuluyor. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından dergi ve çeşitli kitaplar hediye ediliyor.

Esnaf ziyaretlerine dair açıklamalarda bulunan İl Müftüsü Naci Çakmakçı, "Rize Müftülüğü olarak 2 yılı aşkın Cuma günleri ve muhtelif zamanlarda esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretleri çok önemsiyor, her fırsatta esnafımızı ziyaret etmeye çalışıyoruz. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde esnafımızın çoğunluğuna ulaşmış bulunmaktayız. Ziyaretlerde ahiliğin ve ticaret ahlakının öneminden söz ediyor, esnaflarımızla bilgi alışverişinde bulunuyor, taleplerini dinleyip yerine getirme noktasında gayret gösteriyoruz. İl Merkezinde olduğu gibi fırsat buldukça ilçelerimizdeki esnafımıza da aynı ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bizi sıcak bir şekilde karşılayan esnafımızın memnun kaldıklarına şahit oluyoruz. Onların memnuniyeti bizi de memnun ediyor. Müftülüğümüzün çalışmalarına her daim destek olan esnafımıza teşekkür ediyor, bereketli kazançlar diliyorum." dedi.

esnaf_ziyaret_rize_3

Editör: Rize Müftülüğü