Sabah Namazına Gelen Çocuklara Bisiklet Hediye...

Konya Müftülüğü ile Konya Büyükşehir Belediyesi, anlamlı bir projede buluştu. Çocukların cami ve cemaat alışkanlığı kazanmaları amacıyla “Güle Oynaya Camiye Gel” projesi başlatıldı. Proje kapsamında Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ve Ağustos aylarında 40 gün boyunca sabah namazında camilere gelen tüm çocuklara bisiklet hediye edecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, ilgili projenin protokolünü Konya Büyükşehir Belediyesinde imzaladı.

Büyükşehir Belediyesi ve İl Müftülüğü iş birliğinde yürütülen Çocukları camiyle buluşturacak olan “Güle Oynaya Camiye Gel” projesinde amaç; milli ve manevi değerlere bağlılığın artırılması ve çocuklara güzel alışkanlıklar kazandırılması. Proje 7-14 yaş aralığındaki çocukların tamamını kapsıyor.

“Proje Çocuklarımıza Güzel Hasletler Kazandıracak”

Protokol töreninin ardından açıklama yapan Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a projeye öncülük ettiklerinden dolayı teşekkür etti. Çocuklar ve gençler için hazırlanan cami merkezli projelerin çok önemli olduğunu dile getiren Poçanoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

“Camilerimiz; İslâm'ın özünde yer alan dayanışma, birlik ve beraberliğimize katkı sağlayan ibadet merkezlerimizdir. Tarih boyunca camilerimiz, Müslümanların birlik ve beraberliğini pekiştiren mekânlar olmuşlardır. Camilerimiz hiç bir zaman ayrılıkların, anlaşmazlıkların ve düşmanlıkların körüklendiği yerler olmamıştır. Birlik ve beraberlik içerisinde bizleri bir araya getirirken camilerimiz, bu birlikteliğin neticesinde de ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz başta olmak üzere, derdi ve problemi olan kardeşlerimizden de haberdar olmamıza katkı sağlamaktadır.

İmzalan bu projeyle çocuklarımıza cami sevgisi aşılanırken, çocuklarımızın camiye gelmesinin özendirilmesi ve bunun yanında güzel ahlakın, helal kazanmanın ve yine merhamet gibi pek çok güzel hasletlerin çocuklarımıza kazandırılması sağlanacaktır. ”

“Camilerimiz Çocuklarımızla Cıvıl Cıvıl Hale Gelecek”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, camiyi merkeze alan böyle önemli projeyi uygulamaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek projenin ayrıntıları hakkında şunları söyledi:

“7-14 yaş aralığındaki kız-erkek bütün çocuklarımızdan 18-25 Haziran tarihleri arasında nüfus cüzdan fotokopileriyle birlikte mahalle camilerine giderek kayıt olmalarını istiyoruz. Hocalarımız kayıtlarını yapacaklar, sonra bizler kayıtları toplayacağız ve sayıyı belirleyeceğiz. 1 Temmuz itibariyle de süreç başlamış olacak. 30 Ağustos’ta tamamlanacak projede 40 gün sabah namazına gidecek çocuklarımız için hocalarımız bir kayıt tutacak. Çok sayıda katılım olmasını arzu ediyoruz. Çünkü Konya belde-i muhayyeredir, Anadolu’nun kalbinde Selçuklu başkentidir. Çocuklarımızın böyle bir proje ile camiye devamını sağlıyor olmak bizim için büyük bir mutluluk. Gösterdiği hassasiyet dolayısıyla İl Müftümüze ve cami imamlarımıza ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Camilerimizin sabah namazında çocuk sesi ile yankılanması hepimizin özlemidir. İnşallah Konya’nın camileri bu yaz tatilinde çocuklarımızın neşesi ve koşturmacası ile cıvıl cıvıl hale gelecek.”

Editör: Mehmet Çalışkan