Türk Silahlı Kuvvetlerince yürütülen operasyonların tamamlanmasının ardından Afrin huzur ve güven ortamına kavuştu. Uzun süre terör örgütlerinin zulüm ve baskılarına maruz kalan bölge halkı şimdi Türkiye’nin yardımlarıyla yaralarını sarmaya çalışıyor.

Hatay Kırıkhan Müftülüğünce, bölgede yaşayan vatandaşlarla buluşmak, sorunlarını dinlemek, aralarında birlik ve beraberlik duygularını güçlendirmek amacıyla bir program düzenlendi.

Program cuma namazı ile başladı. Cuma hutbesini Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz irad etti. Hutbede birlik, beraberlik, kardeşlik ve dayanışma duygularına vurgu yapıldı, 25 Haziranda başlayacak olan Yaz Kur’an Kurslarının önemine dikkat çekildi.

Cuma namazının ardından bayram öncesi aralarında kargaşa çıkan köyde köylüler, Türk askeri ve ÖSO mensuplarının da katıldığı birlik, beraberlik ve kardeşlik sofrasında bir araya geldi.

Kırıkhan Müftüsü Mekki Solmaz, Türkiye ile Suriye halkı arasında çok eskilere dayanan birliktelik olduğunu hatırlattı, bu birlikteliğin ebediyen devam edeceğini belirtti.

Aralarında sorun olan köylülere hem komşu hem de Müslüman olduklarını hatırlatan Solmaz, husumetlerin yerini kardeşliğe, düşmanlıkların yerini de birlik ve beraberliğe bırakması gerektiğini ifade etti.

Programa Reyhanlı Müftüsü Murat Akçay ile Reyhanlı Vaizi Yusuf Keser de katıldı.   

Editör: Mehmet Çalışkan