Bazı basın yayın organlarında tepki nedeniyle satışa çıkarılan camiyle ilgili çıkan haberlerin, iddia edildiği gibi gerçeği yansıtmadığı ve Diyanet İşleri Başkanlığınca sözü edilen cami inşaatına imkanlar ölçüsünde zaman zaman yardımların yapıldığı ortaya çıktı.

Diyanet’en Anlamlı Yardım ve Müftünün Açıklaması

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiye göre sözü edilen caminin yanı sıra Hakkari ilindeki onlarca camiye de Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yardımların gönderildiği öğrenildi.

Bağlar Mahallesi sakinlerince bazı basın yayın organlarına yapılan açıklamaya göre inşaatı devam etmekte olan Hazreti Ömer Camisi için Diyanet’in yardım etmediği, İl Müftüsünün de göreve geldikleri dönemde Diyanet’in cami inşaatlarına yardımları durdurduğu yönünde açıklama yaptığı iddia edilmiş ancak müftülük kaynaklarından edindiğimiz bilgiye göre İl Müftüsünün bu şekilde bir ifadesinin de bulunmadığı anlaşıldı.

Buna karşılık bazı kesimlerce Hakkari’deki cami inşaatlarının sahipsiz bırakıldığı yönünde algı oluşturmaya çalıştığı ve bu durumun iyi niyetli olmadığı değerlendirilmektedir.

Editör: Mehmet Çalışkan