Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü İzani Turan, görme engelli Yaren’in isteğini yerine getirerek kendisine Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim hediye etti.

TDV Genel Müdürü İzani Turan, "Hediyem Kitap Olsun" projesi kapsamında Rize Ömer Halaç Engelliler Okulu’ndaki kitap bağışı programına katıldığı esnada görme engelli Yaren’in Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim isteğiyle karşılaştı.

Kur’an okumayı çok sevdiğini ve rahatlıkla okuyabileceği Kur’an’ı olmadığını ifade eden Yaren, Genel Müdür Turan’dan Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim isteğinde bulundu.

Turan, görme engelli öğrenci Yaren’e Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim göndererek isteğini yerine getirdi.

gorme_engelli_yaren_1

Minik Yaren’e ve okul kütüphanesine hediye edilen Braille alfabeli Türkiye Diyanet Vakfı yayınları, TDV Rize Şubesi Kadın Kolları tarafından teslim edildi.

Hediye edilen Braille alfabeli Kur’an-ı Kerim’i büyük bir sevinçle teslim alan Yaren, "Braille alfabesiyle yazılmış Kur’an-ı Kerim’i okumak benim için çok büyük bir mutluluk. Artık bundan sonra rahatlıkla Kur’an okuyabileceğim. Hediyeleri için Türkiye Diyanet Vakfı’na çok teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Editör: Rize Müftülüğü