Diyanet İşleri Başkanlığı'nın toplumu din konusunda aydınlatma görevini yerine getirirken yürüttüğü en önemli faaliyetlerinden biri olan vaaz ve irşat hizmetlerinin etkin ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla Fındıklı İlçe Müftülüğü tarafından din görevlilerine yönelik "Vaaz Becerilerini Geliştirme Hizmet İçi Eğitim Kursu" düzenlendi.

1-23

Müftülük bünyesinde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlara yönelik İlçe Vaizi Ahmet Kayabaşı’nın rehberliğinde gerçekleştirilen kurs sonunda, eğitimlerini başarı ile tamamlayan 12 personele, düzenlenen programla başarı belgeleri takdim edildi.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, açılış ve selamlama konuşmaları ile devam etti.

2-19

Programa katılan Fındıklı İlçe Kaymakamı Murat Çürük, konuşmasında din görevlilerinin toplum nezdindeki konumuna dikkat çekerek, din görevlilerinin her daim kendilerini mesleki anlamda geliştirmeleri gerektiğini ifade etti ve bu amaçla düzenlenen hizmet içi kursuna katılan personeli tebrik etti.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, bu tür kursların İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımların din hizmetlerinde daha etkin ve verimli olması noktasındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasını, eğitime katılan personele teşekkür edip başarılarının devamını dileyerek bitirdi.

İlçe Müftüsü Ümmet Durmuş ise, Fındıklı Müftülüğü olarak yerel halkın dini anlamda bilinçlenmesi adına yapmış oldukları hizmetlerin yanında, sahih dini bilgiyi Fındıklı halkına daha etkili bir şekilde ulaştırmak için, müftülük personeline yönelik de çeşitli eğitimler, hizmet içi kurslar düzenlediklerini ifade etti.

Program, kursiyerlere başarı belgelerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Editör: Rize Müftülüğü