2018 yılı Yaz Kur’an Kurslarının başlamasına sayılı günler kala Eskişehir il müftülüğünce yaz Kur’an kurslarında görev alacak personele yönelik seminer düzenlendi. Seminere Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde görevli din görevlileri katıldı.

Katılımcılara İl Müftüsü Bekir Gerek tarafından yaz Kur’an kursları eğitim takvimi, kayıt işlemleri, dönemler, eğitim-öğretim hizmetleri, ilgili yönetmelik ve yönerge hükümleri, yaz Kur’an kurslarında karşılaşılan problemler ve çözüm önerileri, öğrenci psikolojisi, güçlü ve etkili iletişim, yaz Kur’an kurslarında Kur’an öğretimi, yöntem ve teknikleri ile yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları ve Eğitim Hizmetleri Yönetim Sistemi (EHYS) konularında bilgilendirme yapıldı.

Seminerde din görevlilerine hitap eden Müftü Gerek yaz Kur’an kurslarının önemine dikkat çekti. Gerek konuşmasına şöyle devam etti:

“Yaz Kur’an Kursları’nın çocuklarımızın Kur’an eğitimi almaları, dini bilgilerini öğrenmeleri açısından çok büyük bir önemi var. Her şeyden önce dini ve ahlaki değerlerimizi çocuklarımıza aktarabilmek, öğretebilmek, milli ve manevi değerlerimiz olan Kur’an, peygamber, vatan, bayrak, şehitlik ve gazilik gibi kutsal değerlerimizi, sevgi, saygı, muhabbet, dostluk gibi ahlaki değerlerimizi, yaratan ve yaratılanlara karşı sorumluluklarımızı hatırlatmak, pekiştirmek, geliştirmek ve öğretmek amacıyla hareket etmeliyiz.

Bu vesileyle, camilerin çiçek açacağı, kadim kitabımızın kalplere nakşedileceği, doğru bilgilerin aktarılacağı, maneviyat ikliminin zirveye ulaşacağı "Yaz Kur'an Kursları’nı verecek siz din gönüllülerine başarılar diliyorum.”

Editör: Mehmet Çalışkan