Diyanet İşleri Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen bayramlaşma merasimine, Prof. Dr. Ali Erbaş ve Başkanlık personeli katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan Başkan Erbaş, personelin bayramını tebrik etti, Ramazan ayında yurt içinde ve yurt dışında Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yürütülen faaliyetlerden dolayı teşekkür etti.

Erbaş, Ramazan ve Kurban bayramlarının, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V) Medine’ye hicretinden sonra Medinelilere hitaben söylediği “Allah sizin iki bayramınızı Ramazan ve Kurban bayramı ile değiştirdi.” hadis-i şerifinden sonra kutlanmaya başladığını hatırlattı. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın Ramazan faaliyetlerini anlatan Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:

“Türkiye Diyanet Vakfımız bu yıl 84 ülkeye yardım götürdü. Bu ülkelerde iftar sofraları kurduk. 90 bin aileye gıda paketi dağıttık. Yaklaşık 15 milyon TL değerinde Ramazan yardımı ulaştırdık.

Ramazan teması olarak belirlediğimiz “israf” konusunu ülke genelinde düzenlediğimiz programlarda kapsamlı bir şekilde ele aldık. İftar sofralarımızı da bu anlayışa uygun şekilde kurduk. “İsraf olmasın, afiyet olsun” dedik.”

Diyanet TV’nin Ramazan programlarının ilgiyle takip edildiğini dile getiren Başkan Erbaş, Diyanet personeline bir de müjde verdi.

“Diyanet televizyonumuzun tamamen Başkanlığımız yönetimine geçmesi için çalışma başlattık. İnşaallah önümüzdeki aylarda bu çalışmamızı tamamlayacağız ve Diyanet TV 24 saat yayın akışını Başkanlığımız denetiminde gerçekleştirecek. Televizyonumuzda daha nitelikli, daha kaliteli, toplumumuzun bütün kesimlerini kucaklayan programlar olacak.”

“Ümmet Bizden Hizmet Bekliyor”

Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın din hizmeti ve din eğitimini kaliteli ve ilkeli bir şekilde sunan bir kurum olduğunu belirtti, bu kurumun bir mensubu olmanın önemine işaret etti. Başkan erbaş konuşmasına şöyle devam etti:

“Nasıl ki bizler Peygamber Efendimizin varisleri isek, Diyanet İşleri Başkanlığı da Mescid-i Nebevi’nin bir şubesidir, varisidir. Ramazan öncesinde “din istismarı” konusunu adeta bir seferberlik içerisinde ele aldık. Fetö ve benzeri dini istismar eden terör yapılanmaları ile mücadele etmek önceliğimiz olmuştur, bundan sonra da böyle olmaya devam edecektir. Diyanet işleri Başkanlığı konumu, potansiyeli ve hizmetleri açısından ülkemizin en önemli kurumlarının biri olmasının yanında dünyanın pek çok bölgesinde de hizmet sunan küresel bir teşkilattır. Şu an itibarı ile 106 noktada ya müşavirimiz, ya ataşemiz, ya koordinatörümüz ya da imam hatibimiz bulanmaktadır. Ülkemizin bütün kurumlarının ve milletimizin yanında, dünyadaki bütün Müslümanların ve toplulukların da bize ilgisi ve bizden beklentisi vardır. Hem gittiğimiz yerlerde hem de yurt dışından gelen heyetleri dinlediğimizde bunları görüyoruz. Nereden gelirse gelsin, dünyanın her yerinde nüfusu çok kalabalık olarak bildiğimiz büyük İslam ülkeleri de dâhil bizden beklentileri var. Türkiye bu noktada tek. İşte bu büyük onurun da sorumluluğun da sahibi bizleriz. Hep beraber bu sorumluluğun gereklerini yerine getireceğiz inşallah. Biz burada merkezde ne kadar özveri ile çalışırsak, teşkilatımıza ne kadar umut ve heyecan katarsak, taşradaki bütün meslektaşlarımız o kadar hizmet edecek ve yeryüzünde umutla bize bakanların yüzündeki tebessüm o kadar artacaktır.””

“İşimiz Vaktimizden Daha Çok”

Başkan Erbaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“İşimiz vaktimizden daha çok. Ve hiçbir sorumluluğumuzu öteleme lüksümüz yok. Onun için ben diyorum ki hasta olacak, yorulacak zamanımız yok. Hasta olmamak için, yorulmamak için tedbirlerimizi almamız lazım. Ümmet bizden hizmet bekliyor. Sadece ülkemiz insanları değil. Bütün Müslümanlar. Aksi halde ümmet ve Müslümanlar için bizden istenen ancak yapmadığımız işlerin hesabını veremeyiz. Biz artık insanların gelmesini beklemeden gitmek, ellerinden tutmak, günülerinde olmak zorundayız.”

“İnsan Derdiyle İnsandır”

“İnsan ideali kadardır. Ve insan derdiyle insandır. Dert söyletir, dert konuşturur, dert yürütür, dert hareket ettirir. Derdimiz olursa yapmış olduğumuz işlerin sonucu da bereketli olur. Bizim idealimiz bütün insanlığın huzurudur. Derdimiz de insanlığın derdidir. Asıl kazancımız Rabbimizin huzuruna vardığımızda yüzümüzü ağartacak hizmetlerimizdir. İnsan idealini, heyecanını, yaşama sevincini kaybettiğinde tükenmeye mahkûm olur.”

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş konuşmalarının ardından Başkanlık personeli ile tek tek bayramlaştı.

Editör: Mehmet Çalışkan