Bayramın ikinci günü, Köln DİTİB Merkez'de düzenlenen bayramlaşma programına; DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Özkan, Köln DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı İrfan Saral ile Köln bölgesi DİTİB dernekleri başkan ve yönetici ile din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Köln DİTİB Eyalet Bölge Birliği Başkanı ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi İrfan Saral, ”Dostluğu, komşuluğu, sevgiyi ve aşımızı, ekmeğimizi, soframızı, mutluluğumuzu, yalnızlığımızı paylaştığımız; birlik ve beraberliğimizi, kardeşlik ve dostluğumuzu en sıcak şekilde hissedeceğimiz mübarek Ramazan bayramına ulaştık. Rabbimize hamd olsun bugün de bölge derneklerimizle bayram vesilesiyle bir araya geldik. Kıymetli başkanlarım sizlerin şahsınızda cami cemaatimizin Ramazan bayramlarını tebrik ediyorum“ dedi.

Dini bayramlar kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği günler olduğunu söyleyen DİTİB Genel Başkan Vekili Ahmet Dilek, “Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde ailenizle, nice bayramlara ulaşmanızı diliyorum. Bayramda yaşadığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik havasının bundan sonra da devam etmesini diliyor, tüm DİTİB ailesinin bayramını kutluyorum” dedi.

Ramazan ayının çok yoğun ve dolu dolu geçtiğini ifade eden Dilek, konuşmasına şöyle devam etti: “Ramazan ayı boyunca gerçekleştirmiş olduğumuz iftar programlarında büyük bir özveriyle çalışan teşkilatımızın her bir yöneticisine, din görevlisine ve fahri gönüllülerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca DİTİB teşkilatının kurulduğu günden bu günlere gelmesine kadar, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Ahirete göç edenleri rahmet, aramızda olan büyüklerimizi hürmetle anıyor, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.“

Program; DİTİB Merkez Camii avlusunda bayramlaşma ile sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan