Çorum İl Müftülüğü, Diyanet Gençlik Merkezi öncülüğünde Hitit Üniversitesi İslami İlimler Merkezi işbirliğinde, Ahlatçı Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın destekleriyle "Bilinç Serisi Projesi" ile gençlere yönelik paneller gerçekleştiriyor.

Proje çerçevesinde, yeni dünya düzeninde hızla değişen gündemler, kafa karıştıran askıda sorular, zaman tünelinde edinilen anlık bilgiler ile gençleri yalnız bırakmayıp sorularını cevaplandırmak amaçlanıyor.

Çorum Belediyesi Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panelde, "Ümmet bilinci" konusu ele alındı.

Hitit Seminer 22

Çorum İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya'nın moderatörlüğünü yaptığı panelin ilk oturumu, Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğr. Gör. Dr. M. İhsan Hacıismailoğlu'nun "Peygamber Tasavvuru" sunumuyla başladı.

Doç. Dr. Yunus Öztürk "Sahabe Kur'an ve Hz. Peygamber" konulu sunumuyla devam eden oturum, Doç. Dr. Osman Aydın'ın "Sünnetin Bağlayıcılığı" sunumunun ardından panel sona erdi.

Panel sonunda gençlerin sorularına cevaplar verilirken ayrıca panel ile ilgili değerlendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili konuşan Müftü Yardımcısı Kaya, "Yükseköğrenim öğrencileri dikkate alınarak hazırlanan bu proje ile gençlerin en çok sorduğu, merak ettiği, şüphelerinin olduğu konuları masaya yatırarak alanında uzman hocalarımızla her ay bir panel yapıyoruz. Gençlerin ilgisini gördüğümüz panellerimizin ilkini geçen ay 'Kulluk Bilinci', ikincisini bu ay 'Ümmet Bilinci' temasıyla gerçekleştirdik. Gelecek ay 'Adalet Bilinci' teması ile panellerimizi tamamlamış olacağız. Gençlerimizi yine aydınlanmaya bekliyoruz." dedi.

Editör: Ömer Ceylan