Rize İl Müftülüğünce Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen programda Başkan Yardımcısı Karslı, hafızlık eğitimi verilen kurslardaki hafızlık öğrencileriyle buluştu.

Program, Kur’an Kursu öğrencisi Hafız Ahmet Yasir Öztürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ve İl Müftüsü Naci Çakmakçı’nın açış konuşmasıyla başladı.

Kur’an kursu öğreticileri ve hafızlık öğrencilerinin katıldığı programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, hafızlık müessesesinin önemine ve değerine değindi.

Prof. Dr. Karslı, "Hafızın hedefinde ilahiyat ve dini ilimler olmalı, bu alanda kendini yetiştirmeli, farklı kulvarlarda hafızlığını zayi etmemelidir. Hafızlık rütbesi bütün rütbelerin üstündedir. Hafızlık bir insana bahşedilen en güzel nimettir. Hafızlık insana özgüven ve Allah ile beraber olma bilinci kazandırır. Hafızlık, insanı her bakımdan hem yükseltir, hem yüceltir hem de kötülüklerden uzak tutar. Hafız olan insan haset etmez, kalbini ve gönlünü çirkin işlerden uzak tutar. Nefsinize, heva ve hevesinize uyarsanız size bahşedilen güzel hasletleri kaybedersiniz. Hafızın beyni Allah kelamıyla doludur. Bundan daha güzel bir şey olabilir mi? Sadece lafzın değil mananın da hafızı olmalısınız. Kur’an’ın hedeflediği hayat tarzı bunu gerektirir. Arapçayı öğrenmeli, bol bol edebi eserler okumalısınız. Kaleminizin güçlü olması, edebi eserleri okumanıza bağlıdır. Mehmet Akif’i okuyun, Sezai Karakoç’u okuyun. Sorumluluğunuzu yüklenerek yola çıkın. Hedefiniz kolay bir iş, bol para kazanmak olmasın. Sizleri, geleceği imar edecek nesiller olarak görmek istiyoruz." şeklinde hafız adaylarına tavsiyelerde bulundu.

Editör: Rize Müftülüğü