Yozgat İl Müftülüğü tarafından “Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında “Peygamberimiz, İman ve İstikamet” konulu konferans düzenlendi.

Konferansa, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut konuşmacı olarak katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını İl Müftüsü Ali Gülden yaptı.

Programda konuşan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “İl Müftülüğümüzün düzenlemiş olduğu konferansın dini ve insani anlamda istikametimize katkı sunmasını temenni ediyor, Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum." dedi.

Akbulut-İman-iddiasında-bulunmanın-ispatı,-istikamettir03

Ardından kürsüye gelen Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Sedide Akbulut, “Peygamberimiz (sas) henüz peygamber olmadan önce de ‘Muhammedül Emin’ idi. İman, kalbin kıvamıdır. Üstelik dünyanın en büyük iddiasıdır. Her iddia, ispat ister. İman iddiasında bulunmanın ispatı ise istikamettir. Rabbimiz, Hac Suresi 54. ayeti kerimesinde iman edenleri sıratı müstakime ileteceğini vadediyor. Rabbim, bizleri imanlarımızda istikamet üzere etsin.” diye konuştu.

Programa İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Akbulut-İman-iddiasında-bulunmanın-ispatı,-istikamettir01

Öte yandan Akbulut, Bilal Şahin Hafızlık Kur’an Kursu, Naciye Afet Şahin 4-6 Yaş Kur'an Kursu ve Bölge Yatılı Kız Kur'an kurslarını ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti.

Editör: Ammar Esenkal