Tokyo Camii Çok Amaçlı Salonda Türkçe ve Japonca sunum ile gerçekleştirilen eğitime Türk, Japon, Arap, Endonez, Malez gibi farklı milletlerden birçok kadın katıldı. Tokyo Camii Din Görevlisi Selma Çınar tarafından verilen eğitimde İslam dinine göre vefat etmek üzere olan kişiye yapılması gerekenler, vefat ettikten sonra yapılması gerekenler, cenazenin yıkanması, kefenlenmesi ve cenaze namazının kılınması uygulamalı olarak anlatıldı.

Tokyo Camiinde Uygulamalı Cenaze Eğitimi 11

Sunumda Japon vatandaşlarının cenazelerinin yakıldığına değinen Din Görevlisi Selma Çınar, İslam dininde böyle bir uygulamanın olmadığını ifade ederek "İslam’da insan bedeninin değerli olduğunu bu itibarla canlı olan bir bedene yapılmaması gereken davranışların ölü olan bedene de yapılmaması gerekir. Bu anlayıştan hareketle Müslümanların cenazesi yakılmaz. Peygamberimiz (sav)’den rivayet edilen bir hadisi şerifte, 'Ölünün kemiğini kırmak, onu diriyken kırmak gibidir.' Bu itibarla canlı olan bir bedene gösterdiğimiz saygı ve hassasiyeti cenazelerimize de gösteriyoruz." dedi.

Japon Mühtedi kadınların da katıldığı cenaze yıkama ve kefenleme eğitimi Tokyo Camii Diyanet Vakfı Görevlisi İlknur Yenidoğdu tarafından Japonca’ya tercüme edildi.

Editör: Ömer Ceylan