MoscheeForm organizesinde kültür ve sanat etkinlikleri çerçevesinde "Masal Bavulu" ekibi tarafından şair ve mutasavvıf Yunus Emre'nin mistik hikayelerinin anlatıldığı etkinlikte çocuklar keyifli ve güzel vakit geçirdi.

Ditib Masal Bavulu 1

5 yaşındaki Yiğit Asaf ile 8 yaşındaki Elif Meryem’in misafirleri selamlamasıyla başlayan etkinlikte "Masal Bavulu" ekibinden Fatma Karakaşlı, Merve Gündoğan ve Süheyla Bayraktar, çocukların hayal gücünü, dikkatini, dil becerisini ve kelime dağarcığını geliştirmek ve onlara okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla masallar anlattıklarını söyledi.

Ditib Masal Bavulu 3

Bir saati aşkın süren etkinlikte minikler kahkahalarıyla renkli görüntüler ortaya koydu.

Etkinlikte miniklerin hem eğlenip hem de güzel vakit geçirdiklerini söyleyen MoscheeForum Direktörü Murat Şahinarslan, Avrupa'da yaşayan genç nesiller arasında kadim kültür geleneğini canlı tutmak, şair ve mutasavvıf Yunus Emre gibi değerli şahsiyetleri tanıtmak amacıyla masal yoluyla anlatıcı bir etkinlik düzenlediklerini belirtti. Şahinarslan, bu etkinliklerde hikâye anlatıcılığı yöntemiyle insanların iç dünyalarını yeniden inşa etmeyi ve Türkçe diline vakıf olmalarını sağlamayı hedeflediklerini vurguladı. Şahinarslan, ayrıca, Almanya'daki camilere de bu geleneği taşıyarak örnek projeler sunmayı ve Türk kültürünü içinde yaşadığımız topluma tanıtmayı amaçladıklarını ifade etti.

Ditib Masal Bavulu 4

Masal Bavulu ekibinden Fatma Karakaşlı da, sadece çocuklara değil, aynı zamanda yetişkinlere de masal anlatma yöntemlerini ve örneklerini aktardıklarını söyledi.

Ditib Masal Bavulu 2

Amaçlarının, değerlerle yoğrulmuş, hayırlı evlatlar yetiştirmek ve bu değerleri daha geniş kitlelere yaymak olduğunu dile getiren Karakaşlı, "Masal ve hikayelerin insanlar arasında nasıl bir bağ kurduğunu ve gönüllere nasıl dokunduğunu görmek bizi heyecanlandırıyor. Etkinlikle bu güzel geleneği yaymayı ve yaşatmayı amaçladık. Çocukların keyifli ve güzel vakit geçirmelerini sağlamak, onların gönüllerine dokunmak istedik." dedi.

Ditib Masal Bavulu 5